ZEYTİNYAĞLI PİRİNÇLİ ISPANAK
ZEYTİNYAĞLI PİRİNÇLİ ISPANAK YEMEĞİ
MALZEMELER:
500 GR.ISPANAK
1 FİNCAN PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
1 KAŞIK BİBER SALÇASI
2 ADET KURU SOĞAN VEYA 2 ADET PIRASA
TUZ VE TOZ BİBER
1 ÇAY BARDAĞI SU
YAPILIŞI:
ISPANAKLARI YIKAYIP TEMİZLEDİKTEN SONRA 1 PARMAK KALINLIĞINDA DOĞRAYALIM.TENCEREDE SOĞANI PEMBELEŞİNCEYE KADAR ZEYTİNYAĞINDA KAVURALIM.SONRA BİBER VE DOMATES SALÇASINI DA İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDELİM. DOĞRANAN ISPANAKLARIDA TENCEREYE KOYDUKTAN SONRA AĞZINI KAPATIP ISPANAKLARIN SARARMASINI BEKLEYELİM.SARARAN ISPANAKLARIN ÜZERİNE PİRİNÇ,SU, TUZ VE TOZ BİBERİ DE İLAVE EDEREK 10 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.SUYUNU ÇEKİNCE HAFİF KARIŞTIRIP SERVİS YAPABİLİRİZ.
Yorumlar
Yorum Gönder