KEŞKEK
KEŞKEK
MALZEMELER:
500 GR.BUĞDAY
1 KG.KUZU ETİ,( ÖN KOL TERCİH EDİNİZ)
1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ
1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ BİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
YAPILIŞI:
BİR GECE ÖNCEDEN ISLATTIĞIMIZ BUĞDAYI İYİCE YIKAYIP SÜZDÜKTEN SONRA, DÜDÜKLÜ TENCEREYE ALALIM.ÜZERİNE 4 PARMAĞI GEÇECEK KADAR SU İLAVE EDİP İYİCE PİŞİRELİM.
AYRI BİR TENCEREDE KEMİKLİ KUZU ETİMİZİ DE HAŞLAYALIM.HAŞLANAN KUZU ETLERİNİN KEMİKLERİNİ AYIRIP SÜZDÜKTEN SONRA, ET SUYUYLA BİRLİKTE PİŞMİŞ OLAN BUĞDAYI BÜYÜK BİR TENCEREYE ALALIM. İÇİNE TUZUNU İLAVE EDELİM.
KISIK ATEŞTE YAKLAŞIK 1 SAAT KADAR BUĞDAY VE ET KARIŞIMINI DİBİNE TUTTURMADAN KARIŞTIRARAK( DÖVME İŞLEMİ) SAKIZ GİBİ BİR KIVAM ALMASINI SAĞLAYALIM.
SAKIZ KIVAMI ALAN KEŞKEK YEMEĞİMİZ İKRAMA HAZIR KIVAMA GELİNCE ÜZERİNE TEREYAĞI VE TOZ BİBER KIZDIRARAK DÖKELİM.
AFİYET OLSUN☺❤❤
Çok lezzetli görünüyor ellerinizle sağlik mutlaka deneyeceğim 😊
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun..
Sil