GÜL TATLISI
GÜL TATLISI
MALZEMELER
100 GR.TEREYAĞI ( oda sıcaklığında)
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI TAZE YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ( ben zeytinyağı kullanıyorum)
1 YUMURTA
1 ADET VANİLYA
1 ADET HAMUR KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN
İÇİ İÇİN: CEVİZ VEYA FINDIK
ÜZERİ İÇİN: DÖVÜLMÜŞ ANTEPFISTIĞI VEYA DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
ŞURUBU İÇİN:
4 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI:
TATLIMIZA ŞERBETİ YAPMAKLA BAŞLAYALIM Kİ. HAMURLAR PİŞİNCEYE KADAR SURUBUMUZ SOĞUSUN.
4 SU BARDAĞI ŞEKER VE 4 SU BARDAĞI SUYU TENCEREMİZE ALARAK KAYNATALIM.KOYU KIVAM ALINCA YARIM LİMONU SIKIP 5 DAKİKA SONRA ALTINI KAPATALIM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.
TÜM MALZEMELERİ UN VE KABARTMA TOZU EN SON İLAVE EDİLECEK ŞEKİLDE KARIŞTIRALIM.KABARTMA TOZUNU İLAVE EDİP ALABİLDİGİNCE UNLA TEKRAR YOĞURALIM.HAMUR ELE YAPIŞMAYACAK HALE GELDİKTEN SONRA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALARAK MERDANE YARDIMI İLE YUVARLAK AÇALIM.(HAMURU ÇOK İNCE AÇMAYINIZ)
SONRA SU BARDAĞININ AĞZIYLA KESİP YUVARLAK ŞEKİL ALMASINI SAĞLAYALIM.
HAMURUN EN ORTASINA CEVİZ VEYA FINDIĞI KOYDUKTAN SONRA,DÖRT YERİNDEN BIÇAKLA CEVİZ KOYDUĞUMUZ YERE KADAR KESELİM.SIRASIYLA KESİLEN YERLERİ BİRLEŞTİRELİM.GÜL ŞEKLİNİ ALAN HAMURLARI TEPSİMİZE DİZELİM.180 DERECE ISIDA ALT ÜST AÇIK PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA SOĞUYAN ŞURUBUMUZU ÜSTÜNE DÖKELİM.TATLIMIZ SOĞUDUKTAN SONRA DA ÜSTÜNE İSTER ANTEP FISTIĞI İSTER DÖVÜLMÜŞ CEVİZ SERPEREK SERVİS YAPALIM.
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUNNN☺❤
BU TÜR TARİFLERDE BAZEN İLK SEFERDE ÖLÇÜ TUTMAYABİLİYOR.BARDAK, UN FARKI OLABİLİYOR.ZAMAN İÇİNDE SİZ KENDİ ÖLÇÜNÜZÜ OTURTUYORSUNUZ.
HATTA ÖYE OLUYOR Kİ ALIŞTIKTAN SONRA GÖZ KARARINA KADAR GİDEBİLİYOR..EE O ZAMAN UZMANLAŞMISSINIZ DEMEKTİR ZATEN...)
Yorumlar
Yorum Gönder