TRİLEÇE
TRİLEÇE
MALZEMELER
KEKİ İÇİN:
5 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ŞERBETİ İÇİN:
4 SU BARDAĞI SÜT
1 KÜÇÜK PAKET KREMA ( 200 ml)
YAPILIŞI:
YUMURTA SARI VE BEYAZLARINI AYIRARAK, BEYAZ KISIMLARINI TOZ ŞEKERLE BİRLİKTE YÜKSEK DEVİRDE KREMA HALİNE GELENE KADAR İYİCE ÇIRPIN.YUMURTA SARILARINI DA KATIP .KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN,SONRA ELENEN UNU, KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI DA İLAVE ETTİKTEN SONRA BİR SPATULA YARDIMI İLE HAMURU SÖNDÜRMEDEN ALT ÜST EDEREK KARIŞTIRIN.
YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE KARIŞIMI DÖKÜP 160 DERECE ISIDA 45 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ KEKİMİZİ TERS ÇEVİRİP YAĞLI KAĞIDI ÇIKARDIKTAN SONRA SOĞUMAYA BIRAKALIM.
BU ARADA SERBETİMİZ İÇİN SOĞUK SÜT VE KREMAYI DERİN BİR TENCEREYE ALARAK, ÇIRPMA TELİ İLE İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA 5 DAKİKA KADAR KAYNATIP, ILIMAYA BIRAKALIM.
ŞERBETİ DÖKMEDEN ÖNCE PANDİSPANYA KEKİNİ SIK ARALIKLARLA UZUN BİR KÜRDAN YARDIMIYLA BATIP ÇIKALIM Kİ ŞERBETİ İYİCE ÇEKSİN.
ILIYAN SÜT ŞERBETİMİZİ PANDİSPANYANIN ÜZERİNE DÖKEREK DOLAPTA 2-3 SAAT DİNLENMESİNİ BEKLEYELİM.
SON ORALAK ÇİLEK Lİ SOĞUK JÖLE İLE SIVADIKTAN SONRA YİNE 1 SAAT KADAR BEKLETİP, KESEREK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN.
ÜZERİNDEKİ SOSU HAZIR SOĞUK ÇİLEKLİ JÖLE KULLANDIM.SİZ İSTERSENİZ ÇİLEKLİ SOSU KENDİNİZDE YAPABİLİRSİNİZ. DAHASONRA ÇİLEKLİ SOS YAPIMINI DA ANLATACAĞIM.
Yorumlar
Yorum Gönder