KARADUTLU PARFE


KARADUTLU  PARFE

MALZEMELER:
MUHALLEBİ MALZEMESİ:
1 LİTRE SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞINDAN AZ ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞAŞTA
125.GR TEREYAĞI
1 PAKET KREM ŞANTİ (75 GR LIK PAKET YETERLİ)
1 PAKET VANİLYA
1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

MUHALLEBİ ARASINA KONULACAK MALZEME:
1 PAKET BURÇAK BİSKÜVİ
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

KARADUTLU SOS İÇİN:
1 KASE KARADUT
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
YARIM FİNCAN SU

YAPILIŞI:
BU ENFES TATLIMIZA BURÇAK BİSKÜVİLERİ ROBOTTAN GEÇİREREK BAŞLAYALIM.EZİLEN BİSKÜVİLERİ TEREYEĞI İLE İYİCE YOĞURARAK VE CEVİZİ İLAVE EDEREK TEKRAR KARIŞTIRALIM.
DUTLU SOS İÇİNSE, KÜÇÜK BİR TENCERE İÇİNE ALDIĞIMIZ DUTLARIN ÜZERİNE ŞEKER VE SUYU İLAVE ETTİKTEN SONRA YAKLAŞIK 20-25 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.SONRA BLENDERLA EZİP SOĞUMAYA BIRAKALIM.
ŞİMDİ GELELİM MUHALLEBİMİZE; 1 LİTRE SÜTÜ TENCEREMİZE BOŞALTARAK İÇİNE KREM ŞANTİ HARİCİNDEKİ TÜM MALZEMELERİ KOYARAK PİŞİRELİM.PİŞİP GÖZ GÖZ OLAN MUHALLEBİMİZİ  OCAKTAN ALIP ALTINI  KAPATTIKTAN SONRA KREM ŞANTİYİ  VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ İLAVE EDİP MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN.
ÇIRPILAN MUHALLEBİNİN BİR KISMINI KELEPÇELİ BİR KALIP İÇİNE DÖKEREK, ÜSTÜNE BİSKÜVİ KARIŞIMINI İLAVE EDİN.DAHA SONRA GERİ KALAN TÜM MUHALEBİYİ DE ÜZERİNE DÖKÜP BİR BIÇAK YARDIMI İLE ÜSTÜNÜ DÜZLEŞTİRİN.SOĞUMASI İÇİN DOLABA  KOYUN.SON OLARAK SOĞUYAN MUHALLEBİNİN ÜSTÜNE KARADUT SOSUNU DÖKÜP EN AZ 3-4  SAAT DAHA DOLAPTA BEKLETİP SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN❤



Yorumlar

Popüler Yayınlar