CUP 'TA MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF

CUP'
 TA MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF

MALZEMELER

KADAYIFI KAVURMAK İÇİN:

250 GR.ÇİG KADAYIF
5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
5 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 LİTRE SÜT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
5 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI
1 KUTU KREMA ( 200 ML)
1 PAKET VANİLYA
2 DİŞ DAMLA SAKIZI

YAPILIŞI:

KADAYIFLARI İNCE İNCE DOĞRAYARAK TEFLON TAVADA TEREYAĞI VE ŞEKERLE KAVURALIM.PEMPELEŞMEYE BAŞLADIĞI ANDA İNCE KIYILMIŞ CEVİZLERİMİZİ DE ATARAK KAVURMAYA DEVAM EDELİM.(SÜREKLİ KARIŞTIRIN Kİ TOPAKLANMA OLMASIN.) VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.
MUHALLEBİ İÇİN, SÜTÜMÜZÜ TENCEREYE ALARAK İÇİNE ŞEKERİ, UN, NİŞAŞTA VE DAMLA SAKIZINI  İLAVE EDEREK, MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRELİM.DAHA SONRA, OCAKTAN ALIP, İÇİNE KREMAYI VE VANİLYAYI DA İLAVE EDEREK 10 DAKİKA KADAR ÇIRPALIM.
HAZIRLADIĞIMIZ KADAYIFLARIMIZIN YARISINI EŞİT MİKTARDA CUP'LARA PAY EDEREK, MUHALLEBİMİZİ DE ÜSTÜNE PAY ETTİKTEN SONRA SOĞUMASI İÇİN BUZDOLABINA KOYALIM.
SERVİS YAPACAĞIMIZ ZAMAN DIŞARIDA TUTTUĞUMUZ ÇITIR KADAYIFLARI CUP'LARIN EN ÜSTÜNE PAY EDELİM.
AFİYET OLSUN☺❤

CUP'LARIN ÜSTÜNE KOYMAK İÇİN AYRILAN KADAYIFLARI ÖZELLİKLE DOLABA KOYMUYORUM.ÇÜNKİ YUMUŞUYOR VE İSTENİLEN LEZZETİ VERMİYOR.O NEDENLE SERVİS ESNASINDA KOYMANIZI TAVSİYE EDERİM.SEVGİYLE KALIN.


Yorumlar

Popüler Yayınlar