ÇİLEKLİ PASTA
ÇİLEKLİ PASTA
MALZEMELER:
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI UN
YARIM ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 KÜÇÜK PAKET ÇİLEKLİ MEYVE SUYU
KREMASI İÇİN:
3 SU BARDAĞI SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI UN
BİR ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
ÜZERİ İÇİN:
1 PAKET TOZ KREM ŞANTİ
1.5 SU BARDAĞI SÜT
BİR KASE HAZIR SOĞUK JÖLE
YAPILIŞI:
PASTAMIZA KREMAMIZI HAZIRLAYARAK BAŞLAYALIM.TENCEREYE SÜT,ŞEKER,NİSAŞTA VE UNU EKLEYEREK MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRELİM.VE SOĞUMASI İÇİN BİR KENARA BIRAKALIM.
PASTAMIZIN KEKİNİ HAZIRLAMAK İÇİN, YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPALIM,SONRASINDA UN,KABARTMA TOZU,VANİLYA VE SOĞUK SUYU İLAVE EDEREK MİKSERLE KARIŞTIRALIM.
YAĞLADIĞIMIZ KEK KALIBINA HARCI BOŞALTALIM. 180 DERECE ISIDA PİŞİRELİM.
BU ARADA KREM ŞANTİYİ SÜTLE ÇIRPARAK KIVAM ALDIKTAN SONRA 10 -15 DAKİKA KADAR DOLAPTA SOĞUMASINI SAĞLAYALIM.
BU SÜREÇTE PİŞEN KEKİMİZİ SOĞUDUKTAN SONRA 2 VEYA 3 KATA AYIRIP, MEYVE SUYUYLA ISLATIP ARALARINA KREMA SÜRELİM. KREMŞANTİ İLE PASTAMIZI ÜSTÜNE VE YANLARINI SIVAYALIM.1-2 SAAT DİNLENDİKTEN SONRA BİR KASE SOĞUK JÖLEYİ ÇIRPIP YARIM FİNCAN SU İLE İNCELTEREK ÜZERİNE DÖKELİM.VE ÇİLEK İLE PASTAMIZI SÜSLEYELİM.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder