ZERDE
ZERDE
MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
6 SU BARDAĞI SU
1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 YEMEK KAŞIĞI ÇAM FISTIĞI
1 ÇAY KAŞIĞI ZERDAÇAL
BİR FİSKE SAFRAN
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞAŞTA
YAPILIŞI
PİRİNÇLERİ İYİCE YIKADIKTAN SONRA SU VE ŞEKERLE ORTA ATEŞTE KAYNATALIM.
SIRASIYLA SAFRAN NİŞAŞTA (NİŞAŞTAYI BİR FİNCAN SUYLA ERİTELİM ÖYLE İLAVE EDELİM), VE DİĞER TÜM MALZEMELERİ İÇİNE ATIP KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRELİM.
DAHA SONRA KASELERE PAYLAŞTIRALIM VE ODA SICAKLIĞINA ULAŞINCA DOLABA KOYUP, SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNİ SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN.
OSMANLI MUTFAĞI TATLISI OLAN ZERDE YAPIMI OLDUKÇA BASİT VE SERİN BİR TATLIDIR.
Yorumlar
Yorum Gönder