MISIR UNLU ISIRGANLI KEK
MISIR UNLU ISIRGANLI KEK
MALZEMELER:
1 BAĞ ISIRGAN
6-7 ADET PIRASA
1 KÜÇÜK KASE TUZLU LOR PEYNİR
4 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI TAZE YOĞURT
3 SU BARDAĞI MISIRUNU
1 SU BARDAĞI BUĞDAY UNU
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ
SUSAM VE ÇÖREKOTU
YAPILIŞI:
ÖNCE ISIRGAN VE PIRASAMIZI AYIKLAYIP YIKADIKTAN SONRA SUYUNUN İYİCE SARKMASINI VE KURUMASINI BEKLEYELİM.
BU ARADA KARIŞTIRMA KABIMIZA YUMURTA VE SIVI YAĞI ALARAK KARIŞTIRMAYA BAŞLAYALIM.ARKASINDAN YOĞURDU,PEYNİRİ TUZU İLAVE EDİP TEKRAR KARIŞTIRALIM.SONRA İNCE KIYDIĞIMIZ ISIRGAN VE PIRASAYI DA İLAVE EDİP, SON OLARAK MISIR UNUYLA BİRLİKTE BUĞDAY UNUNU VE KABARTMA TOZUNU İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRIP, YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİMİZE HARCIMIZI DÖKELİM.SON OLARAK ÜSTÜNE SUSAM VE ÇÖREK OTU DÖKEREK 180 DERECE ISIDA 30-35 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN.
NOT: YUMURTA GRAMAJI VEYA UN RANDIMANINA GÖRE HAMUR KIVAMI HERKESTE FARKLI OLACAKTIR.HAMUR KARIŞIMININ ÇOK SERT OLMAMASI GEREKİR.UN MİKTARLARINI KENDİNİZE GÖRE İLAVE VEYA EKSİLTEBİLİRSİNİZ.
Yorumlar
Yorum Gönder