AYDIN YÖRESİ KAPAMA YEMEĞİ

AYDIN YÖRESİ KAPAMA YEMEĞİ

MALZEMELER

1 KG DANA KAPAMALIK ET
2 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ BİBER
4 SU BARDAĞI SU (SICAK OLACAK)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YEŞİL BİBER (ARZUYA GÖRE KULLANIN)

YAPILIŞI:

TENCEREMİZE ETLERİMİZİ ALIP, ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI DÖKEREK KIZGIN ATEŞTE İYİCE SOTELİYORUZ. SIRASIYLA SOĞAN,YEŞİLBİBER,VE SALÇA İLAVE EDEREK TEKRAR KAVURUYORUZ. 4  SU BARDAĞI KAYNAR SU İLE BİRLİKTE TOZ BİBER VE TUZU DA İLAVE ETTİKTEN SONRA, KARIŞTIRARAK YÜKSEK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. KAYNAĞAN  TENCEREMİZİN ALTINI KISARAK 1 SAATE YAKIN SÜRE DÜŞÜK ISIDA PİŞİRİYORUZ.
1 SAAT SONRA YEMEĞİMİZ SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN❤❤

YÖRESEL YEMEĞİMİZ OLAN BU ET YEMEĞİ KÖY DÜĞÜNLERİMİZİN BAŞINDA YER ALIR.

Yorumlar

Popüler Yayınlar