AYDIN YÖRESİ KAPAMA YEMEĞİ
AYDIN YÖRESİ KAPAMA YEMEĞİ
MALZEMELER
1 KG DANA KAPAMALIK ET
2 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ BİBER
4 SU BARDAĞI SU (SICAK OLACAK)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YEŞİL BİBER (ARZUYA GÖRE KULLANIN)
YAPILIŞI:
TENCEREMİZE ETLERİMİZİ ALIP, ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI DÖKEREK KIZGIN ATEŞTE İYİCE SOTELİYORUZ. SIRASIYLA SOĞAN,YEŞİLBİBER,VE SALÇA İLAVE EDEREK TEKRAR KAVURUYORUZ. 4 SU BARDAĞI KAYNAR SU İLE BİRLİKTE TOZ BİBER VE TUZU DA İLAVE ETTİKTEN SONRA, KARIŞTIRARAK YÜKSEK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. KAYNAĞAN TENCEREMİZİN ALTINI KISARAK 1 SAATE YAKIN SÜRE DÜŞÜK ISIDA PİŞİRİYORUZ.
1 SAAT SONRA YEMEĞİMİZ SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN❤❤
YÖRESEL YEMEĞİMİZ OLAN BU ET YEMEĞİ KÖY DÜĞÜNLERİMİZİN BAŞINDA YER ALIR.
Yorumlar
Yorum Gönder