ÇİLEK REÇELİ


ÇİLEK REÇELİ

MALZEMELER

1 KG.ÇİLEK
1.5 KG.TOZ ŞEKER
1 ADET LİMON SUYU

YAPILIŞI

ÇİLEKLERİMİZİ BOL SUYUN İÇİNDE 3-4 DAKİKA BEKLETİP , SONRA SAPLARINI ALARAK TEKRAR SUDAN GEÇİRELİM.KUMLARININ GİTTİĞİNDEN EMİN OLDUKTAN SONRA TENCEREMİZE ALIP ÜZERİNE ŞEKERİ DÖKELİM. BİR GECE BEKLETELİM.
ERTESİ SABAH HAFİF ATEŞTE SU KOYMADAN KIVAM ALANA KADAR PİŞİRELİM. (BU ARADA REÇELİNİZ KAYNARKEN ÜZERİNDE KÖPÜRME OLACAKTIR.BUNLARI BİR KAŞIK YARDIMI İLE ALMALISINIZ).OCAKTAN İNMEYE YAKIN LİMON SUYUNU İLAVE EDİP 2 DAKİKA KADAR KAYNATTIKTAN SONRA ALTINI KAPATIP.SICAK SICAK KAVANOZLARA KOYARAK, KAPAKLAR YERE BAKACAK ŞEKİLDE SOĞUMAYA BIRAKALIM.
SERİN VE GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN BİR YERDE MUHAFAZA EDELİM.

Yorumlar

  1. Çilek reçellerim tarifiniz sayesinde harika oldu. Hem rengini korudu, hem lezzetini. (Önceki denediklerim koyu renkli ve şeker tadındaydı.) Size çok teşekkür ediyorum Sevinç Hanım.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim.Beğenmenize sevindim.Afiyetle tüketiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar