MAYALI PEYNİRLİ POĞAÇA
MAYALI PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI SÜT( süt ılık olacak)
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YARIM PAKET İNSTANT MAYA( 6 GRAM GİBİ)
ALDIĞI KADAR UN
İÇ HARCI İÇİN:
250 GR.LOR PEYNİRİ
150 GR.KAŞAR PEYNİRİ
YARIM DEMET DEREOTU
YAPILIŞI:
HAMUR YOĞURMA KABIMIZA ILIK SÜT VE BERABERİNDE TOZ ŞEKER,TUZ, SIVIYAĞ, MAYA VE UNU İLAVE EDEREK YOĞURALIM.HAMURUN KIVAMI KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDAN BİRAZ DAHA YUMUŞAK, ELE YAPIŞMAYACAK ŞEKLE GELENE KADAR YOĞURALIM.SONRA HAMURUN MAYALANMASINI BEKLEYELİM.
BU ARADA İÇ MALZEMEMİZİ HAZIRLAYALIM. KAŞAR PEYNİRİNİ RENDELEYİP LOR PEYNİRİ DE İLAVE ETTİKTEN SONRA, İNCE KIYILAN DEREOTUYLA BERABER KARIŞTIRALIM.
MAYALANAN HAMURDAN KÜÇÜK BEZELER KOPARARAK HAZIRLANAN İÇ MALZEMEYİ KOYARAK İSTEDİĞİNİZ ŞEKLİ VERMEK SURETİYLE YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİMİZE ALARAK, ÜZERİNE YUMURTA SARISI SUSAM VE ÇÖREK OTU SERPİP FIRINA VERELİM.180 DERECE ISIDA ÜSTLERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN❤
YAPIMI OLDUKÇA PRATİK VE LEZZETLİ BU TARİFE BAYILACAKSINIZ.
Yorumlar
Yorum Gönder