KAKAOLU MUHALLEBİLİ KESE TATLISI
KAKAOLU MAHALEBİLİ KESE TATLISI
MALZEMELER
KREP İÇİN:
2 YUMURTA
2,5 SU BARDAĞI SÜT
2 SU BARDAĞI UN
BİR FİSKE TUZ
1 FİSKE TOZ ŞEKER
1 FİNCAN KAKAO
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 LİTRE SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞAŞTA
2 SU BARDAĞI ŞEKER
YAPILIŞI
İŞLEME MUHALLEBİMİZİ PİŞİRMEYLE BAŞLAYALIM.
ORTA BOY TENCEREMİZİN İÇİNE SÜTLE BİRLİKTE, MUHALLEBİ İÇİN GEREKLİ TÜM
MALZEMELERİMİZİ İLAVE EDEREK ,SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM.GÖZ GÖZ OLMAYA BAŞLADIĞINDAN 3 DAKİKA KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATALIM.ILIMAYA BIRAKALIM.
ŞİMDİ KREPLERİMİZE BAŞLAYALIM.
KARIŞTIRMA KABIMIZA YUMURTAYI,SÜTÜ,UNU,ŞEKERİ VE TUZU KOYUP PÜRÜZSÜZ
BİR KIVAM ALANA KADAR ÇIRPALIM
YAPIŞMAZ BİR TAVAYI ÇOK AZ YAĞLAYIP ISITALIM.TAVAYA BİR KEPÇE HAMURDAN DÖKÜP YAYALIM.ÜZERİ GÖZ GÖZ OLUNCA TERS ÇEVİRİP DİĞER TARAFINIDA PİŞİRELİM.HAMUR BİTİNCEYE KADAR BU İŞLEME DEVAM EDELİM.
HAZIRLADIĞIMIZ KREPLERİN İÇİNE ILIYAN MUHALLEBİDEN BİRER KAŞIK KOYUP BOHÇA ŞEKLİNDE BÜZEREK BAĞLAYALIM.
BÜTÜN KREPLERİ BAĞLADIKTAN SONRA SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN.
KREPLER FAZLA SOĞUMADAN BU İŞLEMİ SERİ BİR ŞEKİLDE YAPMALISINIZ.AKSİ TAKDİRDE BÜZME İŞLEMİ BAŞARILI OLMAZ.HAMURLAR YIRTILABİLİR.AYRICA BEN SÜSLEMEDE ALTIN KESESİ GÖRÜNÜMÜ VERMESİ İÇİN SARI ÇİKOLATA DRAJELER KULLANDIM.SARI ALTIN GÖRÜNÜMLÜ İP LE BAĞLADIM.TERCİH SİZE KALMIŞ.
Yorumlar
Yorum Gönder