CREME BRULEE
CREME BRULEE
MALZEMELER:
5 ADET YUMURTA SARISI
YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
1 PAKET KREMA
YARIM SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET VANİLYA
KARAMELİ İÇİN:
4 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER
YAPILIŞI:
YUMURTA SARILARINI TOZ ŞEKER VE VANİLYA İLE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM.SÜT VE KREMAYI TENCEREDE KAYNAMA NOKTASINA GELENE KADAR KISIK ATEŞTE KAYNATALIM.VE ILIMAYA BIRAKALIM.ILIYAN SOSU,YUMURTA ŞEKER KARIŞIMININ İÇİNE AZAR AZAR EKLEYEREK SERİ BİR ŞEKİLDE KARIŞTIRALIM.SON OLARAK ODA SICAKLIĞINDAKİ TEREYAĞINIDA İLAVE EDEREK. 1 DAKİKA KADAR KARIŞTIRALIM.
BÖYLELİKLE CREME BRULEE MİZ HAZIRLANMIŞ OLDU.ŞİMDİ ONLARI ISIYA DAYANIKLI MİNİK FIRIN KAPLARIMIZA ALIP, FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRELİM.TEPSİNİN TABANINA 1 PARMAK KALINLIĞINDA SU İLE KAPLAYALIM.
120 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 45 DAKİKA PİŞİRELİM.
FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ TATLILARI ILIDIKTAN SONRA DOLABA KOYALIM.
SERVİS YAPACAĞINIZ ZAMAN SOĞUK TATLININ ÜZERİN ESMER ŞEKERİ SERPİP, BİR PÜRMÜZ YARDIMIYLA ŞEKERİ YAKIP ,KARAMEL GÖRÜNTÜSÜ VERELİM.TATLIMIZ SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN❤
SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM BİRÇOĞUMUZUN EVİNDE PÜRMÜZ YOKTUR EMİNİM.AMA BU TÜR TATLILAR, VE FIRINDA ÜSTÜNÜ YAKMAK İSTEDİĞİNİZ BİRÇOK ŞEY İÇİN ÇOK İDEAL VE PRATİK BİR MUTFAK GERECİ. TÜP BAYİLERİNİN HEMEN HEMEN HEPSİNDE MEVCUT. İNTERNETTEN DE TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.
Yorumlar
Yorum Gönder