DENİZ BÖRÜLCESİ
DENİZ BÖRÜLCESİ
MALZEMELER:
1 BAĞ DENİZ BÖRÜLCESİ
3-4 DİŞ SARIMSAK
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 ADET LİMON
YAPILIŞI:
İYİCE YIKADIĞIMIZ DENİZ BÖRÜLCELERİNİ 10 DAKİKA KADAR HAŞLAYALIM.SOĞUDUKTAN SONRA SAPLARINDAN TUTARAK AŞAĞIYA DOĞRU SIYIRALIM Kİ ODUNSU SAPLARINDAN AYIRMIŞ OLALIM.
DAHA SONRA SOSUNU HAZIRLAMAK İÇİN BİR KASEYE ZEYTİNYAĞI VE İYİCE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAĞI ALARAK BİRBİRİYLE ÖZLEŞMESİNİ SAĞLAYALIM.LİMON VE TUZUNU İLAVE EDİP TEKRAR BEYAZLAYINCAYA KADAR ÇIRPALIM.
DENİZ BÖRÜLCELERİNİ KARIŞTIRMA KABINA ALARAK ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ SOSU DÖKÜP HARMANLAYALIMVE SONRA SERVİS TABAĞINA ALALIM.
SALATAMIZ SERVİSE HAZIRDIR.AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder