PAÇA ÇORBASI
PAÇA ÇORBASI
MALZEMELER:
2 ADET DANA PAÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI UN
TUZ
SARIMSAK
SİRKE
YAPILIŞI:
PAÇALARI ATEŞTE ÜTÜLEYİP GÜZELCE YIKADIKTAN SONRA TUZ VE ÜZERİNE GEÇECEK KADAR BOL SU KOYARAK DÜDÜKLÜ TENCEREDE EN AZ 3 SAAT BOYUNCA PİŞİRELİM.
AYRI BİR KAPTA UNU İYİCE KAVURALIM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.
PİŞEN PAÇALARI KEMİKLERİNDEN AYIRARAK TENCEREMİZE ALIP, SUYUNU DA İLAVE ETTİKTEN SONRA KAVURDUĞUMUZ UNA KEMİK SUYUNDAN AZICIK ALIP İNCELTTİKTEN SONRA ÇORBAMIZIN İÇİNE İLAVE EDİP PİŞİRMEYE DEVAM EDELİM.5-10 DAKİKA KADAR DAHA PİŞİRDİKTEN SONRA ,ÜZERİNE SİRKELİ SARIMSAK İLAVE EDİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder