SOĞAN CÜCÜĞÜ YEMEĞİ
SOĞAN CÜCÜĞÜ YEMEĞİ
MALZEMELER:
1 BAĞ TAZE SOĞAN CÜCÜĞÜ
200 GR.KIYMA
7-8 DAL DEREOTU
1 FİNCAN PİRİNÇ
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 KASE RENDELENMİŞ DOMATES
BİR FİSKE TUZ VE PUL BİBER
YAPILIŞI:
TAZE SOĞAN CÜCÜKLERİNİN ŞEMSİYE GÖRÜNÜMLÜ UÇ KISIMLARINI ATIP,KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYARAK YIKAYIP BİR KASEYE ALALIM.YEMEĞİMİZİ YAPACAĞIMIZ TENCEREYE KIYMAMI ZI KOYARAK KAVURMAYA BAŞLIYORUZ.KAVRULAN KIYMAYA SIRASIYLA DİĞER MALZEMELERİMİZİ DE İLAVE EDEREK, İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA SOĞANLARI DA KARIŞIMIN İÇİNE ATARAK.ÖNCE YÜKSEK ,SONRASINDA KISIK ATEŞTE 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN
NOT: YİNE AYDIN YÖRESİNE AİT BU YEMEĞİMİZ OLDUKÇA LEZZETLİ DİR.
SOĞANLARIN CÜCÜK VERMEYE BAŞLADIĞI BAHAR AYINDA HEMEN HEMEN HERKESİN EVİNDE PİŞEN BU YEMEĞİ SİZLERE DE TANITMAK İSTEDİM...SEVGİYLE KALIN.KOLAY GELSİN☺
Yorumlar
Yorum Gönder