AYVA TATLISI

AYVA TATLISI

MALZEMELER:
4 ADET AYVA
4 TANE ELMA
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
3-4 ADET KABUK TARÇIN
6 ADET KARANFİL
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN
1 LİMON
CEVİZ VEYA FINDIK(tercih sizin)
YAPILIŞI:
YIKANAN AYVALARIN KABUKLARINI SOYUP ORTADAN İKİYE BÖLEREK ÇEKİRDEKLERİNİ VE İÇİN SERT KISIMLARINI ALARAK BAŞLIYORUZ.KESİLEN AYVALARIN KARARMAMASI İÇİN SOYDUĞUMUZ,İÇLERİNİ TEMİZLEDİĞİMİZ AYVALARI LİMONLU SUYA ATIYORUZ.SOYMA İŞLEMİ TAMAMEN BİTTİKTEN SONRA DA AYVALARIN ÜST KISIMLARI YUKARIYA BAKACAK ŞEKİLDE  TENCEREYE ALARAK,TOZ ŞEKERİ AYVALARIN ÜSTÜNE DÖKEREK,KABUK TARÇINI, KARANFİLLERİ VE SUYU İLAVE EDEREK, TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIYORUZ.
YAKLAŞIK KISIK ATEŞTE 1 SAAT KADAR PİŞİRİYORUZ.
BU ARADA AYVALARIN İÇİNE DOLDURACAĞIMIZ ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELİYORUZ.RENDELENEN ELMALARI TOZ TARÇINLA HARMANLAYARAK BAŞKA BİR TAVADA PİŞİRİYORUZ.
BU SÜREÇTE PİŞEN AYVALARIMIZI TENCERDEN ALIP İÇLERİNİ ELMA HARCIYLA DOLDURUYORUZ.
SOĞUDUKTAN SONRADA ÜZERİNE ARZUYA GÖRE CEVİZ ,FINDIK SERPEREK SERVİS YAPIYORUZ.
EKSTRA SÜSLEMEK TAT VERMEK İSTERSENİZ KARAMEL SOS DA  GEZDİREBİLİRSİNİZ.

YAPIMI OLDUKÇA BASİT VE ŞEKERİ YOK DENECEK KADAR AZ OLAN HEMEN HEMEN MEYVE NİN KENDİ TADIYLA YAPILAN AYVA TATLISI GERÇEKTEN HAFİF BİR TATLIDIR.
AFİYETOLSUN.☺☝☝❤❤

NOT: GÖRSELLER VE TARİF BANA AİTTİR.

Yorumlar

Popüler Yayınlar