MERCİMEK KÖFTESİ
MERCİMEK KÖFTESİ
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1.5 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
2 ADET KURU SOĞAN
YARIM BAĞ MAYDANOZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
7-8 SAP TAZE SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
3 SU BARDAĞI SU
PUL BİBER( arzuya göre acı tatlı tercih sizin)
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ( tuz miktarını ayarlamak size kalmış)
1 ADET LİMON
YAPILIŞI:
KIRMIZI MERCİMEK YIKANIP TENCEREYE ALINIR.ÜZERİNE 3 SU BARDAĞI SU İLAVE EDİLEREK, PİŞMEYE BIRAKILIR.MERCİMEKLER KOYU BİR KIVAM ALINCA İÇİNE İNCE BULGUR,PUL BİBER,TUZ VE LİMON İLAVE EDİLEREK ALTI KAPATILIP BULGURUN ŞİŞMESİ BEKLENİR.
BU ARADA AYRI BİR TAVADA İNCE KIYILAN SOĞANLAR PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR.BİBER VE DOMATES SALÇASI İLAVE EDİLEREK KAVRULUR.BU İŞLEM BİTTİKTEN SONRA KAVRULAN SALÇALI SOĞANLAR ŞİŞEN BULGURLU MERCİMEK KARIŞIMINA İLAVE EDİLEREK HARMANLANIR,BİRBİRLERİNE KARIŞMASI SAĞLANIR.
SON OLARAK KIYILAN TAZE SOĞAN VE MAYDANOZ İLAVE EDİLDİKTEN SONRA ELDE SIKILIP SERVİSE HAZIRLANIR.
AFİYET OLSUN.....❤❤
Yorumlar
Yorum Gönder