KANDİL SİMİDİ
KANDİL SİMİDİ
MALZEMELER:
1 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI (250 GR.) (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1,5 ÇAY BARDAĞI YOGURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP
1 ADET YUMURTA SARISI( beyazını üstüne sürmek üzere ayıralım)
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 KÜÇÜK KASE SUSAM VEYA ÇÖREKOTU
YARIM LİMON SUYU
BİR FİSKE TUZ(TUZ MİKTARI SİZE KALMIŞ)
ALDIĞI KADAR UN( un, hamur kulak memesi yumuÇaklığına gelecek şekilde katılmalı)
YAPILISI:
MARGARİN, SIVIYAĞ, YOĞURT,MAHLEP, YUMURTANIN SARISI VE LİMON SUYUNU KARIŞTIRMA KABIMIZA ALIP KARIŞTIRALIM TUZ VE UNU DA İLAVE EDEREK YOĞURMAYA DEVAM EDELİM. HAMUR KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELDİĞİNDE 15 DAKİKA DİNLENDİRELİM.
DİNLENEN HAMUR DAN CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK PARÇALAR ALARAK RULO YAPALIM.RULONUN İKİ UCUNU BİRLEŞTİRİP SİMİT ŞEKLİ OLUŞTURALIM.ÖNCE YUMURTA AKINA( Yumurta akının iyice çırpılıp köpük haline gelmiş olması gerek)SONRA SUSAM VEYA ÇÖREKOTUNA BATIRILARAK YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ VEYA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.180 DERECE ISIDA ÜSTLERİ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.☺☺❤
Yorumlar
Yorum Gönder