HURMALI HAVUÇLU BİSKÜVİ TOPLARI

HURMALI HAVUÇLU BİSKÜVİ TOPLARI

MALZEMELER:

1,5 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ
500 GR.HAVUÇ
YARIM ÇAY BARDAĞI CEVİZ İÇİ( küçük kıyılmış)
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI( oda sıcaklığında)
1 ÇAY BARDAĞI ÇEKİRDEKLERİ ALINMIŞ HURMA
ÜSTLERİNİ BULAMAK İÇİN (CEVİZ,FINDIK,HİNDİSTAN CEVİZİ) tercihinize bağlı
YAİPILIŞI:
İLK ETAPTA HAVUÇLARI RENDELEYİP TENCEREYE ALIP HAFİF ATEŞTE YUMUŞAMALARINI SAĞLIYORUZ.YUMUŞAYAN VE SOĞUYAN HAVUÇLARI KARIŞTIRMA KABINA ALIP, SIRASIYLA, ÖNCE ELİMİZLE UFALADIĞIMIZ BETİBÖR BİSKÜVİLERİ VE DİĞER TÜM MALZEMELERİ İLAVE EDİP HAFİF HAFİF  YOĞURMAYA  BAŞLIYORUZ.ELE YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELİNCE, YUVARLAYARAK TOP HALİNE GETİREREK ARZU YA GÖRE CEVİZ VS.KARIŞIMA BULAYIP SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.

AFİYET OLSUN.☺❤

NOT: KARIŞIM SİZE GÖRE BİRAZ CIVIK KALIRSA, BETİBÖR İLAVESİ İLE KATILAŞTIRABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

Popüler Yayınlar