NOHUTLU MİLFÖY BÖREĞİ

NOHUTLU MİLFÖY BÖREĞİ

MALZEMELER:

 1 PAKET MİLFÖY HAMURU
250 GR.HAŞLANMIŞ NOHUT
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER( acı severler bu miktarı artırabilirier)
1 CAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
8-9 DAL MAYDANOZ
4-5 DAL TAZE NANE( YOKSA 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ NANE)
1 YUMURTA SARISI( üstüne sürmek için)
YARIM  ÇAY BARDAĞI UN.( Milföy hamurları açmak için)

YAPILIŞI:
BÖREĞİMİZE NOHUTLARI HAŞLAYARAK BAŞLAYALIM.HAŞLANAN NOHUTLARI SÜZÜP BİR ÇATAL YARDIMI İLE EZELİM.İÇİNE TUZ, KARABİBER,PUL BİBER,İNCE KIYILAN MAYDANOZ VE NANEYİ EKLEYEREK İYİCE HARMANLAYALIM.

DONDURUCUDAN ÇIKARDIĞINIZ MİLFÖY HAMURLARINI  ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞADIKTAN SONRA TEKER TEKER MERDANE İLE ÇOK İNCE OLMAMAK KAYDIYLA AÇALIM.SONRASINDA YUVARLAK BİR KALIPLA KESELİM.YUVARLAK HALE GELEN MİLFÖY HAMURLARININ YARISINA KADAR SERÇE PARMAĞI İNCELİĞİNDE KESİKLER ATALIM.
SONRASINDA HAMURUN UÇ KISMINA HAZIRLANAN HARCI KOYARAK SARMA SARAR GİBİ DOLAYALIM VE YARIM AY ŞEKLİNE GETİREREK TEPSİYE DİZELİM.
ÜSTÜNE BİR KAÇ DAMLA SIVIYAĞ İLE YUMURTA SARISI ÇIRPIP HAMURLARIN ÜSTÜNE SÜRELİM.
200 DERECE FIRINDA ÜSTLERİ KIZARIP KABARINCAYA KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN☝☺❤

SİZE BELKİ FARKLI GELECEK BU NOHUT İÇ HARÇLI BÖREK ,LEZZETİNİ ALINCA TARİF DEFTERİNİZE EKLEYECEĞİNİZ BİR BÖREK OLACAK.ÖZELLİKLE DE ÇALIŞAN HANIMLAR İÇİN HEM ZAHMETSİZ HEMDE LEZZETLİ BİR BÖREK




Yorumlar

Popüler Yayınlar