MANTAR DOLMA
MANTAR DOLMA
MALZEMELER
500 GR.ORTA BOY MANTAR
50 GR.TEREYEĞI
1 AVUÇ CEVİZ
200 GR.KAŞAR PEYNİRİ
8.9 DAL DEREOTU
2 DİŞ SARIMSAK
1 FİSKE TUZ
1 FİSKE KARABİBER
YAPILIŞI:
YIKAYIP SAPLARINI ALDIĞINIZ MANTARLARIN İÇLERİNİ 50 GR.OLARAK KULLANACAĞIMIZ TEREYAĞINDAN EŞİT MİKTARLARDA MANTARLARIN İÇİNE PAY EDEREK. 200 DERECE FIRINA VERELİM. 10 DAKİKA KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA, İÇ MALZEMELERİMİZ OLAN KAŞARI RENDELEYİP İÇİNE DEREOTU,EZİLMİŞ 2 DİŞ SARIMSAĞI,TUZ,KARABİBER VE İNCE KIYILMIŞ CEVİZLE HARMANLAYIP.MANTARLARIN İÇİNE DOLDURDUKTAN SONRA FIRINA TEKRAR ALARAK, KAŞARLAR ERİYİP ÜZERLERİ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder