KUZU ETLİ ENGİNAR
KUZU ETLİ ENGİNAR
MALZEMELER:
500 GR.KUŞBAŞI KUZUETİ
1 BÜTÜN KÖKLÜ ENGİNAR
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
3 SU BARDAĞI SU
1 LİMON
YARIM BAĞ DEREOTU
1 BAĞ TAZE SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI:
BÜTÜN HALDEKİ ENGİNARI YAPRAKLARINI VE SAPLARINDAKİ İNCE ZARLARI TEMİZLEYEREK LİMONLU SUDA BEKLETELİM.
ETİMİZİ TENCEREYE ALARAK SUYUNU İLAVE EDİP HAŞLAYALIM.HAŞLANAN ETLERİ SUYUNU SÜZÜP, PİŞİRME YAPACAĞIMIZ TENCEREYE ALARAK, TAZE SOĞANLA TEKRAR SOTELEYELİM, HAŞLANMIŞ OLAN ENGİNARI, ET SUYUNU VE DEREOTUNU DA İLAVE EDİP PİŞİRELİM.
AYRI BİR YERDE BİR YUMURTA SARISINI 1 LİMON SUYUYLA ÇIRPIP, PİŞMESİNE YAKIN OLAN YEMEĞİMİZİN İÇİNE İLAVE EDİP 5 DAKİKA KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATALIM.YEMEĞİMİZ SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN...
NOT: BİR EGELİ OLARAK BİZİM YÖRENİN PİŞİRME USULÜNÜ SİZLERE ANLATMAYA ÇALIŞTIM.ENGİNARIN SAYMAKLA BİTMEYECEK FAYDASI NEDENİYLE KÖKÜNDEN ÇANAĞINA KADAR HER CM.KULLANARAK PİŞİRDİĞİMİZ BU YEMEĞİ SEVECEĞİNİZİ TAHMİN EDİYORUM.AYRICA ENGİNARI HAŞLADIĞIMIZ SUYU DA DÖKMÜYOR VE İÇİYORUZ.ÇÜNKÜ İYİ BİR DETOKS MALZEMESİ VE ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR.
Yorumlar
Yorum Gönder