BUMBAR DOLMASI

BUMBAR DOLMASI
MALZEMELER:
1 TAKIM BUMBAR
250 GR.PİRİNÇ
250 GR.DANA CİĞERİ
1 YEMEK KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ.
100 GR.TEREYAĞI( kızartma için kullanılacak)
YAPILIŞI:
DOLMAMIZA ÖNCE BUMBARLARIN DIŞ KISIMLARINDAKİ FAZLA YAĞLARI ALARAK BAŞLAYALIM.( tamamını almayalım.o yağlar dolmamıza lezzet verecektir)SONRA İÇLERİNİ TAZYİKLİ SUYLA YIKAYALIM.VE SÜZGÜ YE ALALIM.
İÇ HARCIMIZA ,PİRİNÇLERİ YIKAYARAK BAŞLAYALIM.DAHA SONRA ZARI ALINMIŞ VE HAFİF ATEŞTE SOTELENMİŞ DANA CİĞERİMİZİ MİNİK BİR ŞEKİLDE DOĞRAYARAK PİRİNCE İLAVE EDELİM.BUNUN ARKASINDAN TUZ VE KARABİBERİ DE EKLEDİKTEN SONRA HEPSİNİ HARMANLAYALIM.
ŞİMDİ BUMBARIN TEK TARAFTAN UÇ KISMINI  İPLE BAĞLADIKTAN SONRA HAZIRLANAN HARCI AZ VE SEYREK BİR ŞEKİLDE DOLDURALIM.DOLDURMA İŞLEMİ YAPARKEN BUMBARIN DIŞ KISMI İÇE, İÇ KISMI DA DIŞA GELECEK ŞEKİLDE TERS ÇEVİREREK DOLDURUYORUZ.DOLDURMA İŞLEMİNİN YAPILDIĞI KISMI DA BAĞLADIKTAN SONRA,  DOLMAYI BİR KABA ALARAK TUZLA İYİCE OVALAYARAK KOKUSUNU ALDIRIYOR VE SON KEZ TEMİZLEMİŞ  OLUYORUZ.
SONRA BUMBARLARI DÜDÜKLÜ TENCEREYE ALARAK 1 SAAT KADAR PİŞİRİYORUZ.PİŞEN BUMBARLARI TEREYEĞI İLE KIZARTIP SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN..
NOT: BUMBAR DOLMASI HER YÖREYE  GÖRE FARKLI PİŞİRİLİR.BEN AYDIN LI BİRİ OLARAK SİZLERE ANNEANNEMİN BİZE ÖĞRETTİĞİ GİBİ TARİF EDİYOR VE PİŞİRİYORUM.HATTA BİZ BUMBAR DEĞİL KUMBAR OLARAK TARİFLENDİRİRİZ.
BANA KUMBARI SEVDİREN ANNEANNEMİN DE RUHU ŞAD OLSUN.


Yorumlar

Popüler Yayınlar