ARMUT TATLISI HURMA ŞURUPLU

ARMUT TATLISI HURMA ŞURUBLU
MALZEMELER:
4 ADET ARMUT
1 ADET ÇUBUK TARÇIN
2-3 KARANFİL TANESİ
1 ÇAY BARDAĞI HURMA ŞURUBU
3 SU BARDAĞI SU
1 AVUÇ KADAR FİLE MADEM
YAPILIŞI:
TATLIMIZA ARMUTLARI SOYARAK BAŞLIYORUZ.( sap kısımları kesilmeyecek)ARMUTLARIN ALT KISIMLARINI TENCEREDE DÜZGÜN DURMASI İÇİN DÜZLEŞTİRELİM VE 3 SU BARDAĞI SU İLE BİRLİKTE KARANFİL,TARCIN VE HURMA ŞURUBUNU DA İLAVE EDEREK YAKLAŞIK 25-30 DAKİKA KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.SONRA TENCEREDEN ÇIKARTILAN ARMUTLARI SOĞUMAYA BIRAKALIM.
TENCERE DİBİNDE KALAN HURMA ŞURUPLU KARIŞIMI YÜKSEK ATEŞTE KIZDIRIP KARAMELİZE ETTİKTEN SONRA ARMUTLARIN ÜZERİNE DÖKELİM.FİLE BADEMLE SÜSLEDİKTEN SONRA ARMUTLARIMIZ SERVİSE HAZIRDIR. KENDİ DAMAK TADINIZA VE ZEVKİNİZE GÖREDE SÜSLEME YAPABİLİRSİNİZ.

SADECE MEYVE ŞEKERİYLE TATLANDIRILAN BU ARMUT TATLISINA BAYILACAKSINIZ.

AFİYET OLSUN❤❤❤




Yorumlar

Popüler Yayınlar