BULGURLU KIRMIZI SOĞAN DOLMASI



BULGURLU KIRMIZI SOĞAN DOLMASI
MALZEMELER:
  1, KG. KIRMIZI SOĞAN
1,SU BARDAĞI BULGUR(PİLAVLIK BULGUR)
3 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇORBA LAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMETES SALÇASI
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE KIRMIZI SOĞANLARI HAFİF KABUKLARI BİRBİRİNDEN AYRILABİLECEK KIVAMA GELENE KADAR HAŞLAYIP SÜZDÜKTEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKALIM.SOĞUYAN SOĞANLARI KÖK KISIMDAN HAFİF KESEREK TEK TEK SARILACAK ŞEKLE GETİRELİM.İÇ HARCINI HAZIRLAMAK İÇİN ÖNCE BULGURU YIKAYIP BİR KABA ALALIM,İNCE KIYDIĞIMIZ SOĞANI,DEREOTU VE MAYDANOZU,SALÇALARI,TUZU KARABİBERİ VE ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİP İYİCE HARMANLIYALIM. HAZIRLANAN İÇ HARCIMIZI TEK TEK AYIRDIĞIMIZ SOĞANLARIN İÇİNE KOYUP, DOLAYARAK SARIP TENCEREYE YERLEŞTİRELİM.SOĞANLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTECEK KADAR SU İLAVE EDİP ORTA HARLI ATEŞTE  PİŞİRELİM.ARZUYA GÖRE ÜSTLERİNİ FIRINDA YAKIP LEZZETLENDİREBİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN





Yorumlar

Popüler Yayınlar