ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE

MALZEMELER:

İÇİ İÇİN: 3 ADET ORTA BOY ELMA
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN
YARIM SU BARDAĞI İNCE KIYILMIŞ CEVİZ İÇİ

HAMUR İÇİN:250 GR.ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ADET YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
3-4 DAMLA LİMON SUYU
ÜZERİ İÇİN: PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELEDİKTEN SONRA TAVAYA ALARAK, İÇİNE ŞEKER, CEVİZ VE TARCIN  İLAVE EDİP, YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİYOR VE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ
GENİŞ BİR KAPTA MARGARİN VE PUDRA ŞEKERİNİ KIVAM ALANA KADAR YOĞURUYORUZ, SONRA YOĞURT VE YUMURTAYI EKLEYİP TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ,UN,KABARTMA TOZU, VE VANİLYAYI VE BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYUNU DA İLAVE EDEREK HAMUR KIVAM ALANA KADAR YOĞURUYORUZ.TAMAMEN KIVAM ALAN HAMURU( YUMUŞAK BİR HAMUR OLACAK)10- 15 DAKİKA KADAR DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ.

DİNLENEN HAMURU 3 EŞİT PARÇAYA AYIRARAK, UNLANAN TEZGAH ÜZERİNDE  MERDANE YARDIMIYLA HAMURLARI YUVARLAK ŞEKİLDE AÇALIM VE ÜÇGEN ŞEKLİNDE 8 PARÇAYA BÖLELİM.
HAMURUN GENİŞ KISMINA İÇ HARCIMIZ DAN KOYARAK RULO ŞEKLİNDE SARARAK YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZELİM.
180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.SOĞUYAN KURABİYELERİN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİP SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN❤❤

NOT:HAMUR HAZIRLARKEN İSTENİLEN KIVAM BAZEN KULLANILAN BARDAK ÖLÇÜLERİ FARKLI EBATLARDA OLABİLİYOR. BU NEDENLE UNU ARTIRMAK VE EKSİLTMEK SİZİN HAMURU YOĞURMA ESNASINDA FARK EDECEĞİNİZ BİR DURUMDUR.

Yorumlar

Popüler Yayınlar