LİMONLU KEK

LİMONLU KEK
MALZEMELER:
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVIYAG(AYÇİCEK)
1 SU BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI TOZ SEKER
1 LİMON
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA(TERCİH SİZE KALMIŞ KULLANMAYABİLİRSİNİZ)
4 SU BARDAĞI UN

YAPILIŞI:
ÇIRPMA KABINA YUMURTA VE ŞEKERİ ALARAK İYİCE ÇIRPIYORUZ.SIRASIYLA SIVIYAĞ,SÜTÜ İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ.1 LİMONUN KABUĞUNU RENDELEYİP İÇİNİ DE MİNİK BİR ŞEKİLDE DOĞRAYIP İLAVE EDİYORUZ.(limon tanelerinin ağzınıza gelmesini istemiyorsanız.sadece suyunu ilave edebilirsiniz)SON OLARAK UN KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI İLAVE EDEREK FAZLA ÇIRPMADAN KARIŞTIRIP,YAĞLADIĞINIZ KEK KALIBINA VEYA TEPSİYE DÖKÜYORUZ.
170 DERECE FIRINDA PİŞMEYE ALIYORUZ.

NOT: HAZIRLADIĞINIZ KEKİNİZİN İÇİNE ARZUYA GÖRE CEVİZ ÜZÜM DE İLAVE EDEBİLİRSİNİZ, YİNE İÇ MALZEMESİ SİZLERİN TERCİHİNE KALMIŞTIR.
KEK YAPIMLARINDA UN ÖLÇÜSÜNDE UFAK OYNAMALAR OLABİLİR BUNUN SEBEBİ YUMURTANIN GRAMAJI İÇİNE KONULAN MALZEME VE UNUN RANDIMAN DURUMU DUR.BEN DERİMKİ UNU AZALTMAK VE ARTTIRMAK TAMAMIYLA SİZE KALMIŞTIR,☺

BEN PİŞİRME VE SUNUMUMU İÇLERİ ALINMIŞ LİMON  ÇANAKLARINDA YAPTIM..
AFİYET OLSUN


Yorumlar

Popüler Yayınlar