TARÇINLI ÇÖREK
TARÇINLI ÇÖREK
MALZEMELER
1 ADET YAŞ MAYA
250 ml.SÜT
1 ADET YUMURTA
500 GR.UN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 FİSKE TUZ (1 ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA)
5 GR DÖVÜLMÜŞ KAKULE
100 GR.TEREYAĞI(ODA SICAKLIĞINDA)
İÇ HARCI İÇİN
75 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇORBA KAŞIĞI GALETA UNU
1 TATLI KAŞIĞI SU
ÜZERİ İÇİN
YUMURTA SARISI
SÜT
DÖVÜLMÜŞ FINDIK
YAPILIŞI
YOĞURMA KABIMIZA HAMUR İÇİN GEREKLİ TÜM MALZEMELERİ SIRASIYLA KOYDUKTAN SONRA GÜZELCE YOĞURMAYA BAŞLAYALIM.HAMUR ELİNİZE YAPIŞMAYA DEVAM EDERSE BİR İKİ ÇORBA KAŞIĞI KADAR UN İLAVE EDEREK YOĞURMAYI TAMAMLAYIN.
HAMURUN MAYALANMASI İÇİN 1 SAAT KADAR BEKLEYİN.
BU ARADA, İÇ MALZEME İÇİN GEREKLİ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRMA KABINA ALARAK GÜZELCE HARMANLAYALIM.
1 SAAT SONRA İYİCE MAYALANAN HAMURU TEZGAHA ALARAK, HAMURU SÖNDÜRMEDEN 1 CM.İNCELİĞİNDE AÇALIM.
AÇILAN HAMURUN İÇİNE TARÇINLI İÇ HARÇTAN KOYUP, HAMURU 2 YE KATLAYALIM.
KATLANAN HAMURU 18 EŞİT PARÇA DA KESEREK HER PAÇAYI ELİMİZLE BÜKÜP DOLAYARAK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM.
ÜZERİ İÇİN SÜT VE YUMURTA SARISINI ÇIRPTIKTAN SONRA HAMURLARIN HER YERİNE GÜZELCE SÜRÜP FINDIK SERPELİM.
TEPSİDE TEKRAR MAYALANMASI İÇİN 30 DAKİKA KADAR DAHA BEKLETİP.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERCE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
Yorumlar
Yorum Gönder