KARNIYARIK
KARNIYARIK
MALZEMELER
1 KG ORTA BOY PATLICAN
500 GR.KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
1 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
3-4 ADET DOMATES
3 DİŞ SARIMSAK
TUZ
KARABİBER
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI
PATLICANLARI YIKADIKTAN SONRA , SAPLARI 1 PARMAK KALACAK ŞEKİLDE KESİLİR, İKİ TARAFLI ALACALI SOYULUR. ALACALI SOYULAN TARAFINDAN ORTASI UZUNLAMASINA KESİLİR. FAZLA SUYUNU ALMASI İÇİN KAĞIT HAVLUYA SARILIR VE KIZGIN YAĞDA HAFİF KIZARTILIR.
KIZARTILAN PATLICANLAR TEPSİYE DİZİLİP KESİLEN TARAFLARI BİR KAŞIK YARDIMI İLE AÇILIR.
BU ARADA İÇ HARCIMIZI HAZIRLAYALIM.
KIYMA, İNCE DOĞRANMIŞ SOĞAN.YEŞİL BİBER VE KIRMIZI BİBERİ 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI İLE KAVURALIM.TUZ KARABİBER VE İNCE KIYILMIŞ SARIMSAĞI DA İLAVE EDEREK KARIŞTIRALIM.
HAZIRLADIĞIMIZ İÇ HARCIMIZI PATLICANLARIN İÇİNE DOLDURALIM.
DOMATES VE BİBER SALÇASINI 1 SU BARDAĞI SU İLE AÇARAK ÜZERİNE GEZDİRİP FIRINA SÜRELİM.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder