FIRINDA MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ
FIRINDA MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ
MALZEMELER
2 KG MÜRDÜM ERİĞİ
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1,5 ADET LİMON SUYU
YAPILIŞI
ERİKLERİ YIKADIKTAN SONRA ORTADAN KESİP ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTALIM.
ERİKLERİN KESİLEN KISIMLARI YUKARI BAKACAK ŞEKİLDE, TEK SIRA HALİNDE FIRIN TEPSİSİNE DİZİP, ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKERİ ELİMİZLE SERPELİM.ÜSTÜNE 2.KAT ERİKLERİ SIRALADIKTAN SONRA TEKRAR 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER SERPELİM.
SON KATINA 1.5 ADET LİMON SUYU SIKALIM.
200 DERECE ISIDAKİ FIRINDA 20-25 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder