PATLICAN REÇELİ






PATLICAN REÇELİ

MALZEMELER

1 KG.KÖRPE GÜZ PATLICANI
1,5 KG.TOZ ŞEKER
1 LİMON SUYU
1 TATLI KAŞIĞI LİMON TUZU
2.5 SU BARDAĞI SU
6-7 ADET KARANFİL
1 ADET ÇUBUK TARÇIN

YAPILIŞI

PATLICANLARIN SAPLARINI KESİP ALACALI OLARAK SOYALIM.SOYULAN PATLICANLARI BİR TENCEREYE ALARAK, İÇİNE LİMON TUZU İLAVE EDEREK 10 _15 DAKİKA KADAR KAYNATALIM.

KAYNAYAN PATLICANLARI SÜZÜP HEMEN BUZLU SUYUN İÇİNE ATALIM.
10 DAKİKA SONRA PATLICANLARI TEK TEK SIKIP FAZLA SUYUNU ATALIM.

KAYNATMA TENCEREMİZE ALDIĞIMIZ PATLICANLARIN ÜZERİNE ŞEKER ,2,5 SU BARDAĞI SU , KARANFİL VE ÇUBUK TARÇIN İLAVE EDİP KAYNATMAYA BAŞLAYALIM.

KAYNATMA AŞAMASINDA KÖPÜKLENME OLURSA KAŞIK YARDIMI İLE KÖPÜKLERİNİ ALABİLİRSİNİZ.

REÇELİMİZ KIVAM ALMAYA BAŞLADIĞINDA İÇİNE 1 LİMON SUYU İLAVE EDEREK , 2- 3 DAKİKA KADAR KAYNATTIKTAN SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATALIM.

AFİYET OLSUN.

SEVGİLİ ARKADAŞLAR PATLICAN REÇELİ İLE İLGİLİ BİRÇOK FARKLI TEKNİKTE TARİFLERLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ.BEN YILLARDIR BU TEKNİKLE YAPIYORUM.BAZEN PATLICANIN SERTLİĞİNDEN EMİN OLDUĞUM DURUMLARDA  SADECE SAPLARINI ALARAK KABUĞUYLA YAPIYORUM. O ZAMAN TAM BİR KESTANE ŞEKERLEMESİ TADINDA HARİKA BİR LEZZET ÇIKIYOR ORTAYA.DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

SEVGİYLE KALIN.



Yorumlar

Popüler Yayınlar