SÜTLÜ İRMİK


SÜTLÜ İRMİK

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI İRMİK
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 FİNCAN SIVI YAĞ


ŞERBETİ İÇİN

1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 LİTRE SÜT

YAPILIŞI


1 LİTRE SÜT VE 1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKERİ OCAKTA ISITARAK ŞERBETİ HAZIRLAYALIM.

1  SU BARDAĞI İRMİĞİ 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI VE 1 FİNCAN SIVI YAĞ İLE PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURALIM.

KAVRULAN İRMİĞİN İÇİNE ŞERBETİ ILIK HALDE DÖKELİM VE SÜTÜNÜ ÇEKENE KADAR PİŞİRELİM.

KIVAM ALDIKTAN SONRA KEK KALIBINA DÖKELİM.3 SAAT KADAR DOLAPTA BEKLEDİKTEN SONRA, TERS ÇEVİREREK SERVİS TABAĞINA ALALIM.ÜSTÜNÜ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ, ANTEP FISTIĞI VE KİRAZ ŞEKERİYLE SÜSLEYİN.

AFİYET OLSUN..

ÜZERİNİ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE EVİNİZDE BULUNAN MALZEMELERİ KULLANARAK TA SÜSLEYEBİLİRSİNİZ..



Yorumlar

Popüler Yayınlar