BAL KABAĞI KAVURMASI ( AYDIN İLİ)
BAL KABAĞI KAVURMASI (AYDIN İLİ )
MALZEMELER
ÇEYREK DİLİM BAL KABAĞI
7-8 DİŞ SARIMSAK
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
YAPILIŞI
KABAKLARIN KABUKLARINI KESİP YIKADIKTAN SONRA KOLAY KESEBİLMEK İÇİN 7-8 PARÇAYA BÖLELİM. BUNLARI KÜP KÜP DOĞRAYALIM.DAHA SONRA HEPSİNİ TENCEREYE ALALIM.
ÜZERİNE ZEYTİNYAĞINI, AYIKLANAN SARIMSAKLARI, TUZ VE KIRMIZI TOZ BİBERİ İLAVE EDEREK YAKLAŞIK 1 SAAT KADAR SUYUNU SALMASI İÇİN BEKLEYELİM.
KABAKLARI İLK -6-7 DAKİKA HARLI ATEŞTE, DAHA SONRA KISIK ATEŞTE 10 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
PİŞEN KABAKLARI SERVİS TABAĞINA ALARAK SARIMSAKLI YOĞURT VE ÜZERİNE KIZDIRILMIŞ TEREYAĞLI TOZ BİBER İLE AFİYETLE YİYELİM.
KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ BAL KABAĞI YÜKSEK LİF ORANINA SAHİP, VİTAMİN VE MİNERAL YÖNÜNDEN OLDUKÇA ZENGİN BİR BESİN KAYNAĞI OLMASI SEBEBİYLE SEVEREK TATLISINI TUZLUSUNU TÜKETİYORUZ...
YEREL YEMEKLERİMİZDEN OLAN BAL KABAĞI KAVURMASI AYDIN DA YETİŞEN SARI BAL KABAKLARIN DAN YAPILIR.
SEVGİLER.
Yorumlar
Yorum Gönder