EKŞİ MAYALI EKMEK
EKŞİ MAYALI EKMEK
MALZEMELER
500 GR. TAM BUĞDAY UNU
30 GR. EKŞİ MAYA (TOZ HALİNDE KULLANDIM)
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1.5 SU BARDAĞI TUZ
YAPILIŞI
YOĞURMA KABINA UNU VE MAYAYI ALARAK GÜZELCE HARMANLAYIN.İÇİNE TUZ, ZEYTİNYAĞI İLAVE ETTİKTEN SONRA 1.5 SU BARDAĞI ILIK SUYU AZAR AZAR İLAVE EDEREK GÜZELCE YOĞURUN. YAKLAŞIK 1 SAAT KADAR DİNLENDİRİN.
HAMURU TEKRAR ELİNİZİ ISLATARAK HER KÖŞESİNDEN İÇERİ ALARAK TEKRAR YOĞURUN VE 1-22 SAAT KADAR DİNLENMEYE BIRAKIN.
DİNLENEN VE İYİCE KABARAN HAMURU YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ TEPSİYE ALIN.ELİNİZLE ŞEKİL VERİN.
TEPSİDE DE YAKLAŞIK 40-45 DAKİKA KADAR DİNLENDİKTEN SONRA ÜZERİNE 1 CM DERİNLİĞİNDE ÇİZİK ATIP SUSAM VEYA ÇÖREK OTU SERPİN.
FIRINI 200 DERECEYE GETİRDİKTEN SONRA , FIRIN ZEMİNİNE ÇELİK BİR KAP İÇİNDE 1 SU BARDAĞI KADAR SU BIRAKIN. VE TEPSİYİ 1.RAFA KOYUN
15 DAKİKA KADAR 200 DERECEDE PİŞEN EKMEĞİN SON 20-25 DAKİKASINI 175 DERECEYE DÜŞÜREREK PİŞİRİN.
EKMEK HARCINI HAZIRLARKEN KULLANDIĞINIZ UN RANDIMANINA GÖRE UN MİKTARI DEĞİŞEBİLİR. SU VE UN MİKTARINI KENDİNİZE GÖRE AYARLAYINIZ.
Yorumlar
Yorum Gönder