KIYMALI VE PIRASALI ÇITIR BÖREK








KIYMALI VE PIRASALI ÇITIR BÖREK

MALZEMELER

1 PAKET BAKLAVALIK YUFKA
350  GR.KIYMA
500 GR.PIRASA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ 
KARABİBER

SOS İÇİN

1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI MADEN SUYU
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI TAZE YOĞURT

ÜZERİ İÇİN

GALETA UNU

YAPILIŞI

PIRASALARI YIKAYIP İNCE İNCE DOĞRADIKTAN SONRA PİŞİRME TAVASINDA SIVIYAĞ İLE HAFİF RENGİ DÖNENE KADAR KAVURALIM.DAHA SONRA KIYMAYI ATIP KAVURMAYA DEVAM EDELİM.TUZ VE KARABİBER SERPİP SOĞUMAYA BIRAKALIM.

BAKLAVALIK YUFKALARI UZUNLAMASINA  4 EŞİT PARÇAYA BÖLELİM. BÖLDÜĞÜMÜZ PARÇALARI 2 ŞER Lİ OLMAK ÜZERE 4 KAT HALİNDE ARALARINA SOS SÜRDÜKTEN SONRA İÇ HARCIMIZI DÖKÜP MUSKA ŞEKLİNDE SARALIM.
BU İŞLEMİ YUFKALAR BİTENE KADAR DEVAM EDİP, YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZELİM.ÜZERLERİNE KALAN SOSTAN SÜRÜP GALETA UNU SERPELİM.

ÖNCEDEN ISITILAN 180 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN..




Yorumlar

Popüler Yayınlar