FINDIKLI VE KURU ÜZÜMLÜ KEK
FINDIKLI VE KURU ÜZÜMLÜ KEK
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER
1 SU BARDAĞI TAZE YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK
1 ÇAY BARDAĞI ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM
3,5 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA YOĞURT VE SIVI YAĞI DA İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM.SIRASIYLA DÖVÜLMÜŞ FINDIK , ÜZÜM , LİMON KABUĞU RENDESİYLE BİRLİKTE ELENEN UN VE KABARTMA TOZUNU DA İLAVE ETTİKTEN SONRA YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIP, YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKELİM.
ÖN ISITMA YAPMADAN 160 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder