ISIRGAN OTU KAVURMASI






ISIRGAN OTU KAVURMASI

MALZEMELER

1 BAĞ EBEGÜMECİ
1 BAĞ ISIRGAN OTU
500 GR.PIRASA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
TOZ KIRMIZI BİBER 

YAPILIŞI

EBEGÜMECİNİ SAPLARINDAN AYIRARAK YAPRAK KISIMLARI KALACAK ŞEKİLDE TEMİZLEYİN.
ISIRGAN OTUNUN DA SERT SAPLARINI KESEREK GÜZELCE YIKAYIP, SİRKELİ SUDA BEKLETELİM.
PIRASAYI DA DIŞ SERT YAPRAKLARINI AYIKLAYIP GÜZELCE YIKAYALIM.

YIKAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ OTLARIMIZI  VE PIRASAMIZI İNCE İNCE DOĞRAYALIM.
KAVURMA TENCEREMİZE ZEYTİNYAĞINI İLAVE EDEREK ÖNCE PIRASALARI ALIP 2 DAKİKA KADAR KAVURDUKTAN SONRA ,EBEGÜMECİ VE ISIRGAN OTUNU, TUZ VE TOZ KIRMIZI BİBER ATALIM.

KAVURMA TENCERESİNİN AĞZINI KAPATIP KISIK ATEŞTE OTLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRELİM.

SON OLARAK YÜKSEK ATEŞTE 5 DAKİKA KADAR KAVURUP  OCAĞIN ALTINI KAPATALIM.

İSTER YOĞURTLA, İSTER YUMURTA KIRARAK, İSTER TURUNÇ SIKARAK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN..

SEVGİLİ DOSTLAR BİZ AYDIN' LILAR GÜZ VE KIŞ MEVSİMİNİ ÇOK SEVERİZ.NEDEN DİYE SORACAK OLURSANIZ OTLARI ÇOK SEVERİZ ÇÜNKÜ .ÇEŞİT ÇEŞİT OT KAVURMALARI SOFRALARIMIZI SÜSLER.ELİMDEN GELDİĞİ KADAR YÖRESEL OT YEMEKLERİMİZİ YAPIP YAYINLAMAYA ÇALIŞACAĞIM.
SEVGİYLE KALIN.









Yorumlar

Popüler Yayınlar