EV USULÜ PİZZA








EV USULÜ PİZZA

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1/2 YAŞ MAYA
ALDIĞI KADAR UN

SOS İÇİN
2 KAŞIK SIVI YAĞ
2 ADET RENDELENMİŞ DOMATES
1 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK
1 KAŞIK SALÇA
BİR TUTAM KEKİK
TUZ
BİR TUTAM NANE



ÜST MALZEMELER

1 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
6 ADET MANTAR
1 KÜÇÜK PAKET SOSİS
1 KÜÇÜK PAKET SALAM
1 ÇAY BARDAĞI MISIR
1 FİNCAN DOĞRANMIŞ ZEYTİN
100 GR.KAŞAR

YAPILIŞI

HAMUR İÇİN MAYA, TUZ,ŞEKER, SÜT, SIVI YAĞ VE ALDIĞI KADAR UNU İLAVE EDEREK  ELİMİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELENE KANA KADAR YOĞURALIM.
ÜZERİNE BİR BEZLE KAPATIP 1 SAAT KADAR BEKLEYELİM.

BU ARADA; SOS İÇİN SIVI YAĞDA RENDELENMİŞ DOMATESİ VE SALÇAYI KAVURALIM.
SIRASIYLA SOS MALZEMELERİNİN TÜMÜNÜ İLAVE EDELİM.

MAYALANAN HAMURU TEZGAH ÜSTÜNE ALIP UN SERPEREK  AÇALIM.

PİŞİRME YAPACAĞIMIZ TEPSİYE DE MISIR UNU SERPTİKTEN SONRA, HAMURU YERLEŞTİRELİM.ÜSTÜNE HAZIRLADIĞIMIZ SOSU, SONRASINDA RENDELENMİŞ KAŞAR VE TÜM ÜST MALZEMELERİ İLAVE EDELİM.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE ISIDA PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN






Yorumlar

Popüler Yayınlar