YUVARLAMA (SIKMA) AYDIN YÖRESEL YEMEĞİ


YUVARLAMA (SIKMA) AYDIN YÖRESEL YEMEĞİ

MALZEMELER

1.AŞAMA ÖN HAZIRLIK İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

250 GR.DANA KIYMA
1 BÜYÜK BAŞ KURU SOĞAN
1 YUMURTA
TUZ
KARABİBER 
ALDIĞI KADAR UN
SIVIYAĞ ( KIZARTMAK İÇİN)


2.AŞAMA İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
(YEMEK AŞAMASI)

2 YEMEK  KAŞIĞI TEREYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
4 SU BARDAĞI ET SUYU 
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT


ÜZERİ İÇİN
SÜZME YOĞURT
1 YEMEK  KAŞIĞI TEREYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER


1.AŞAMA ÖN HAZIRLIK YAPILIŞI

SEVGİLİ DOSTLAR YUVARLAMA YAPIMI 2 AŞAMADAN OLUŞMAKTADIR.
1.AŞAMA ÖN HAZIRLIK BÖLÜMÜ,YANİ KIYMALI HARÇ HAMURUNUN HAZIRLANMASI VE KIZARTILMASIDIR.

2.AŞAMA YEMEĞİN PİŞİRİLMESİDİR.

O HALDE 1.AŞAMADAN BAŞLAYALIM.HEPİNİZE ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN..


KIYMAYI YOĞURMA KABINA ALIP, YUMURTA, TUZ KARABİBER VE RENDELENMİŞ SOĞAN LA BİRLİKTE İYİCE YOĞURALIM , İÇİNE UNU AZAR AZAR İLAVE EDEREK TEKRAR YOĞURALIM. 


YOĞURMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA.TEZGAHI UNLAYALIM.KIYMALI HARCIMIZDAN PARÇALAR ALARAK ELİMİZLE OKLAVA ŞEKLİ VERELİM.



OKLAVA ŞEKLİ VERDİĞİMİZ HARCI BİRER PARMAK GENİŞLİĞİNDE KESELİM.

KESTİĞİMİZ MİNİK PARÇALARI AVUCUMUZUN İÇİNDE YUVARLAYARAK OVAL ŞEKİL VERELİM.

OVAL ŞEKİL VERDİĞİMİZ YUVARLAMALARIN  BİRBİRİNE YAPIŞMAMASI İÇİN TEPSİYİ UNLAYIP İÇİNE ATALIM...


YUVARLAMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA BOL SIVI YAĞDA  KIZARTALIM.FAZLA YAĞINI ALMASI İÇİN  KIZARTILAN YUVARLAMALARI KAĞIT HAVLU İÇİNE ALALIM. 


KIZARAN YUVARLAMALARIN ÖN HAZIRLIK İŞLEMİ BÖYLELİKLE TAMAMLANMIŞTIR.




ÖN HAZIRLIĞI TAMAMLANAN YUVARLAMALARINIZI  İSTEDİĞİNİZ ÖLÇÜDE  HAZIRLAYIP, SAKLAMA POŞETLERİNE VEYA KAPLARA ALARAK BUZDOLABINDA  UZUN SÜRE MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ..
DAHA SONRA İSTEDİĞİNİZ ANDA İMDADINIZA YETİŞECEK ÖZEL BİR YEMEĞİNİZ OLACAKTIR...


2.AŞAMA YUVARLAMA YEMEĞİN YAPILIŞI

OCAĞIN ÜZERİNDEKİ TENCERENİN İÇİNE TEREYAĞ, BİBER VE DOMATES SALÇASINI ALARAK  KAVURALIM.DAHA SONRA İÇİNE  ET SUYUNU, NOHUTU VE YUVARLAMALARI ATARAK 15 DAKİKA KADAR PİŞİRİP TENCERENİN ALTINI KAPATALIM.

YUVARLAMALAR PİŞTİKTEN SERVİS TABAĞINA ALINARAK, ÜZERİNE  KESE  YOĞURDU VE TEREYAĞLI  KIZDIRILMIŞ TOZ KIRMIZI BİBER GEZDİRELİM.

AFİYET OLSUN..

AYDIN'DA DÜĞÜN YEMEKLERİNİN, DAVETLERİN BAŞTACI YUVARLAMA OLDUKÇA LEZZETLİ YÖRESEL YEMEKLERİMİZDEN BİRİDİR...
SEVGİLİ DOSTLAR BİR AYRINTIYI DA BELİRTMEK İSTERİM.YEMEĞİN ÜZERİNE KONAN YOĞURTTA KESİNLİKLE SARIMSAK OLMAZ....

SEVGİLER.



Yorumlar

  1. Tarifi net anlamıyla açıklayan tek adres emeğinize sağlık 🧿

    YanıtlaSil
  2. güzel anlatılmış gerçekten ancak bu yemeği sabahtan ya da bir gün önceden yapmanızı öneririm zira köftelerin şişmesi gerekli

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar