ISIRGAN OTLU KOL BÖREĞİ
ISIRGAN OTLU KOL BÖREĞİ
MALZEMELER
4 ADET YUFKA
2 BAĞ ISIRGAN OTU
YARIM KG.PIRASA
TUZ
KIRMIZI TOZ BİBER
SOS İÇİN
1 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
YAPILIŞI
ISIRGAN OTUNU İYİCE YIKADIKTAN SONRA SUYUNUN SÜZÜLMESİ BEKLEYİP SERT DALLARINI KESTİKTEN SONRA BİRER PARMAK KALINLIĞINDA DOĞRAYALIM.
PIRASANIN DA BAŞ KISIMLARINI KESİP KALIN KABUKLARINI SIYIRIP YIKADIKTAN SONRA İNCE İNCE DOĞRAYALIM. PIRASA VE ISIRGAN OTUNU GÜZELCE HARMANLAYALIM.
BÜTÜN BİR YUFKAYI TEZGAH ÜSTÜNE SERDİKTEN SONRA HAZIRLADIĞIMIZ SOS İLE YUFKANIN HER YERİNİ GÜZELCE ISLATALIM.
OT KARIŞIMINI YUFKANIN ÜZERİNE SERPTİKTEN SONRA TUZ VE KIRMIZI TOZ BİBER SERPELİM.(OTLARIN SULANMAMASI İÇİN TUZU SARMA İŞLEMİNDE EKMEK GEREK.KIRMIZI TOZ BİBERİ KULLANIP KULLANMAMAK İSE TERCİHİNİZE KALMIŞ)
HER YUFKAYI RULO ŞEKLİNDE SARDIKTAN SONRA TEPSİYE DİZİP KALAN SOSU ÜZERİNE GEZDİRELİM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 190 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM..
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder