FIRINDA MAKARNA


FIRINDA MAKARNA

MALZEMELER

1 PAKET FIRIN MAKARNA
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
2.5  YEMEK KAŞIĞI UN
3,5 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
1 ÇAY KAŞIĞI UCU MUSKAT
1 ÇAY KAŞIĞI UCU KARABİBER
1 ÇAY  KAŞIĞI  KAYA TUZU

ÜZERİ İÇİN

2 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

FIRIN KABINI YAĞLAMAK İÇİN

1 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

TENCEREYE BOLCA SU VE TUZ KOYUP KAYNAYINCA İÇİNE MAKARNALARI ATIP KAYNAMAYA BIRAKALIM.
BAŞKA BİR TENCEREDE TEREYAĞINI  ERİTİP ÜZERİNE UNU İLAVE EDEREK KAVURALIM. ARDINDAN SOĞUK SÜTÜ AZAR AZAR DÖKÜP, UNUN TOPAKLANMAMASI İÇİN SÜRATLİ BİR ŞEKİLDE KARIŞTIRALIM
SON OLARAK MUSKAT RENDESİ, KARABİBER VE TUZ İLAVE EDEREK OCAKTAN ALALIM.
DAHA SONRA HAŞLANAN MAKARNAYI BİR KABA ALARAK, HAZIRLADIĞIMIZ SOS İLE GÜZELCE HARMANLAYIP, YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKELİM.
ÜZERİNE RENDELENEN KAŞAR PEYNİRİNİ SERPTİKTEN SONRA 180 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
PİŞEN MAKARNAYI 5-10 DAKİKA BEKLETİP KESEREK SERVİS YAPALIM...
AFİYET OLSUN

Yorumlar

Popüler Yayınlar