BAKLAVA YUFKASI İLE KADAYIF SARMA
BAKLAVA YUFKASIN İLE KADAYIF SARMA
MALZEMELER
1 PAKET BAKLAVALIK YUFKA
400 GR ÇİĞ KADAYIF
2 SU BARDAĞI KIYILMIŞ CEVİZ
200 GR TEREYAĞ
ÜZERİ İÇİN
ANTEP FISTIĞI VEYA DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
ŞERBETİ İÇİN
4 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI
TATLIMIZA İLK ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLAMAKLA BAŞLAYALIM Kİ.ŞERBETİMİZ SOĞUSUN.
4 SU BARDAĞI SU VE 4 SU BARDAĞI ŞEKERİ KAYNATALIM.KIVAMI KOYULAŞINCA İÇİNE LİMON SIKIP 3-4 DAKİKA KADAR DAHA KAYNATTIKTAN SONRA OCAKTAN ALALIM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.
BAKLAVALIK YUFKAYI TEK KAT OLARAK DÜZ BİR ZEMİNE ALARAK ERİTİLEN TEREYAĞINI FIRÇA YARDIMI İLE SÜRELİM.BU İŞLEMİ ÜÇ KAT OLACAK ŞEKİLDE TEKRARLAYALIM.
3 KAT OLARAK YAĞLANAN YUFKALARIN ÜZERİNE KADAYIFLA KAPLAYIP, CEVİZ SERPTİKTEN SONRA YUFKAYI RULO ŞEKLİNDE SARALIM.
RULO HALİNDEKİ YUFKALARI 2 CM KALINLIĞINDA OLACAK ŞEKİLDE KESEREK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM.KALAN TEREYAĞINI DA TEKRAR KIZDIRARAK YUFKALARIN ÜZERİNE GEZDİRDİKTEN SONRA FIRINA VERELİM.
KIZARAN TATLIMIZI FIRINDAN ÇIKARIP 1 DAKİKA SONRA ŞERBETİ DÖKELİM
ÜZERİNE ANTEP FISTIK SERPEREK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder