KIYMALI ÇITIR BÖREK
KIYMALI ÇITIR BÖREK
MALZEMELER
300 GR.DANA KIYMA
2 ADET ORTA BOY PATATES
2 ADET KURU SOĞAN
4 ADET YUFKA
200 GR.TEREYAĞ
YARIM SU BARDAĞI UN
TUZ VE KARABİBER
1 FİNCAN ZEYTİNYAĞI
ÜZERİ İÇİN
ÇÖREK OTU
YAPILIŞI
KURU SOĞAN VE KIYMAYI ZEYTİNYAĞI İLE KAVURDUKTAN SONRA, RENDELENEN PATATESİ İÇİNE ATALIM.
2-3 DAKİKA KADAR PATATESLERLE BİRLİKTE SOTELEDİKTEN SONRA ILIMAYA BIRAKALIM.
YUFKAYI TEZGAHA SERELİM ÜSTÜNE ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞINI SÜRELİM HAFİF UN SERPELİM.
YUFKAYI İKİYE KATLADIKTAN SONRA TEKRAR TEREYAĞ SÜRÜP HAFİF UN SERPELİM
ILIYAN KIYMALI İÇ HARCI YUFKANIN ÜSTÜNE KOYARAK SIKICA RULO ŞEKLİNDE SARALIM.
RULOYU VEREVİNE İSTEDİĞİNİZ KALINLIKTA KESEREK YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM. ÜSTÜNE TEREYAĞ GEZDİRİP ÇÖREK OTU SERPTİKTEN SONRA 200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder