BAKLAVALIK YUFKADAN BÜLBÜL YUVASI


BAKLAVALIK YUFKADAN BÜLBÜL YUVASI

MALZEMELER

1 PAKET BAKLAVALIK YUFKA
2 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ  CEVİZ
200  GR TEREYAĞ



ŞERBETİ İÇİN

4 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU

ÜZERİ İÇİN 

TOZ ANTEP FISTIĞI
VEYA DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

DOLAMAK İÇİN
8 NUMARA ÖRGÜ ŞİŞİ

YAPILIŞI


TATLIMIZA İLK ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLAYARAK BAŞLAYALIM. 4 SU BARDAĞI ŞEKER VE SUYU KIVAM ALANA KADAR KAYNATALIM.OCAKTAN ALMADAN ÖNCE YARIM LİMON SUYU SIKIP  3-4 DAKİKA KADAR KAYNATALIM.
SOĞUMAYA BIRAKALIM.ŞERBETİN SOĞUK OLMASI GEREKİYOR.


BAKLAVALIK YUFKAYI ORTADAN İKİYE KESELİM. KESTİĞİMİZ HER YAPRAĞIN ARASINA ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞINI  GEZDİRELİM. 3'ER KAT OLARAK HAZIRLAYACAĞIMIZ İÇİN HER KATIN ARASINA TEREYAĞI SÜRMEMİZ GEREKİYOR.





TEREYAĞ İLE YAĞLANAN YUFKALARIN ÜSTÜNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ SERPTİKTEN SONRA ŞİŞE SARIP DOLAYALIM.


DOLANAN YUFKAYI HER İKİ ELİMİZLE ORTAYA İTEREK BÜZELİM.


BÜZDÜKTEN SONRA ŞİŞİ ÇIKARIP ELİMİZLE DOLAYIP YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM.
TÜM YUFKALAR İÇİN AYNI İŞLEMİ YAPTIKTAN SONRA SON OLARAK KALAN TEREYAĞINI İYİCE KIZDIRIP YUFKALARIN ÜZERİNE GEZDİRELİM.
180 DERECE ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.

PİŞTİKTEN SONRA FIRINDAN ÇIKARIP 2-3 DAKİKA BEKLEYİP ŞERBETİ DÖKELİM.
ŞERBETİNİ ÇEKTİKTEN SONRA SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Popüler Yayınlar