TAVUKLU GARNİTÜRLÜ MUSKA BÖREK


TAVUKLU GARNİTÜRLÜ MUSKA BÖREK

MALZEMELER

 1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
2 ADET TAVUK BUDU
1 KAVANOZ GARNİTÜR
3 ADET YUFKA
TUZ
KARABİBER

SOS İÇİN

1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TAZE YOĞURT
1 FİNCAN SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞ

ÜZERİ İÇİN

HAŞHAŞ

YAPILIŞI


 3 ADET YUFKAYI ÜST ÜSTE KOYUP 4 'E KATLAYARAK  7 'ŞER CM ŞERİTLER HALİNDE KESİN.



HAŞLADIĞINIZ TAVUK ETLERİNİ ELİNİZLE TİFTEREK BİR KABA ALIN, İÇİNE GARNİTÜR TUZ VE KARABİBERİ İLAVE EDEREK HARMANLAYIN.

YUMURTA, YOĞURT, SIVI YAĞ VE  ERİMİŞ TEREYAĞI BİRLİKTE ÇIRPARAK SOSU HAZIRLAYIN..


KESTİĞİMİZ HER 7 CM LİK ŞERİTLERİN  İÇİNE HAZIRLADIĞIMIZ SOSTAN SÜREREK UÇ KISIMLARINA DA İÇ HARCIMIZ DAN İLAVE EDELİM. 


HER ŞERİDİ MUSKA ŞEKLİNDE SARDIKTAN SONRA YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİP ÜZERİNE SOS SÜRÜP HAŞHAŞ SERPELİM VE 180 DERECELİK
FIRINDA PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN..


Yorumlar

Popüler Yayınlar