CEZERYE TARİFİ
CEZERYE TARİFİ
MALZEMELER
1 KG HAVUÇ
YARIM SU BARDAĞI ESMER ŞEKER
1 FİNCAN PEKMEZ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
1 ÇAY KAŞIĞI ZERDEÇAL
6 ADET DÖVÜLMÜŞ KARANFİL
2 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI KIRILMIŞ ÇİĞ FINDIK (ANTEP FISTIĞIDA OLABİLİR)
1 PAKET HİNDİSTAN CEVİZİ
2 ÇAY BARDAĞI SU
3 YEMEK KAŞIĞI SU ( NİŞASTAYI İNCELTMEK İÇİN)
YAPILIŞI
HAVUÇLARI SOYDUKTAN SONRA 2 ÇAY BARDAĞI SU İLE KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM VE BLENDER DAN GEÇİRELİM.İÇİNE NİŞASTA HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KOYARAK 5 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM. SON OLARAK SUYLA İNCELTTİĞİMİZ NİŞASTAYI İLAVE EDEREK KOYU BİR KIVAM ALANA DEK SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM VE OCAĞIN ALTINI KAPATALIM. SON OLARAK İÇİNE İRİ KIYILAN FINDIKLARI İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.
BİR TEPSİNİN ZEMİNİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPTİKTEN SONRA ÜZERİNE KARIŞIMI SERELİM. KALINLIĞI YAKLAŞIK 1 CM KADAR OLACAK ŞEKİLDE YAYALIM VE KAŞIĞIN TERS TARAFIYLA DÜZLEŞTİRİP ŞEKİL VERELİM.EN ÜSTÜNE DE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPTİKTEN SONRA BİR GÜN BUZDOLABINDA BEKLETİP KESEREK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder