LİMOLU KEK
LİMONLU KEK
MALZEMELER
4 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1,5 SU BARDAĞI NİŞASTA
YARIM SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
2 PAKET KABARTMA TOZU
1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
1 ADET LİMON SUYU
ÜZERİ İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR ÇIRPTIKTAN SONRA, SIVI YAĞ, LİMON KABUĞU RENDESİ VE LİMON SUYUNU İLAVE EDEREK KARIŞTIRALIM.
KARIŞIMA NİŞASTA, UN VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYEREK SON BİR KEZ DAHA KARIŞTIRIP YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKELİM. 170 DERECELİK FIRINDA PİŞİRELİM.
SOĞUDUKTAN SONRA KALIPTAN ÇIKARIP TERS ÇEVİRİP PUDRA ŞEKERİ SERPELİM.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder