PORTAKALLI KEK


PORTAKALLI KEK

MALZEMELER

4 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 ÇAY BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA
3  SU BARDAĞI UN 
BİR FİSKE TUZ
1 ADET VANİLYA
1 ADET KABARTMA TOZU

ÜZERİNDEKİ SOS İÇİN

2 ADET PORTAKAL SUYU
1 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

YAPILIŞI

YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA; SIVI YAĞ,SÜT, PORTAKAL SUYU, PORTAKAL KABUĞU RENDESİ VE CEVİZ İLAVE EDEREK KARIŞTIRALIM.
DAHA SONRA TUZ,VANİLYA,UN, NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNU DA İLAVE EDEREK  HAFİFÇE KARIŞTIRDIKTAN SONRA YAĞLANMIŞ KEK KALIBIMIZA HARCIMIZI DÖKELİM.

160 DERECE FIRINDA PİŞİRMEYE BIRAKALIM.

BU ARADA SOSU HAZIRLAMAK İÇİN,  BİR TENCERE İÇİNE PORTAKAL SUYU, PORTAKAL KABUĞU RENDESİ VE ŞEKERİ İLAVE EDEREK HAFİF KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRELİM.

PİŞEN KEKİ TERS SERVİS TABAĞINA ALDIKTAN SONRA  SOSU ÜZERİNE GEZDİRİP ARZUYA GÖRE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPELİM.

AFİYET OLSUN


Yorumlar

Popüler Yayınlar